Ketelwater

Ecological water treatment solutions since 1976

Ketel

Ketelwaterbehandeling

Veel warmtetoepassingen maken gebruik van water als warmtemedium. Als je warmteverliezen, stilstanden, herstellingen en productieverliezen wil minimaliseren, moet je corrosie en afzettingen vermijden en je ketels behandelen. We wijzen je er graag op dat corrosie en afzettingen vaak samen voorkomen en soms onomkeerbaar zijn.

Aquatreat biedt voor de behandeling hoogtechnologische milieuvriendelijke producten die kosten besparen door hun zeer efficiënte werking. We bieden veelzijdige en hyperperformante behandelingen aan die tegelijk de verschillende problemen in stoomketels kunnen voorkomen. Verder helpen we graag bij je technische vragen, rapportages, afzettingsanalyses of berekeningen.

Hieronder lees je over de meest voorkomende problemen bij ketels. Daaronder zie je de belangrijkste producten voor de behandeling van ketelwater voor zowel lage-, midden- als hogedrukstoomketels. Je kan kiezen voor hooggeconcentreerde ketelwaterbehandelingsproducten vrij van fosfor, stikstof en/of amines. Zelfs een stoomketel die gevoed wordt met RO of gedemineraliseerd water, kunnen we met slechts één product behandelen.

Problemen met ketelwater

Corrosie

Corrosie

Corrosie is één van de grootste risico’s voor stoomketels en kan verschillende oorzaken hebben. Een goede behandeling speelt in op alle mogelijke problemen. Hoe hoger de temperatuur en hoe hoger de druk, hoe sneller de corrosie kan optreden. Omwille van de grote gevolgen is een permanente opvolging aangewezen. Daarbij is de kwaliteit van het voedingswater cruciaal. Je moet tegelijk ook de parameters van het water opvolgen en wij raden een compleet en veelzijdig waterbehandelingsproduct aan en geven je advies op maat voor het juiste gebruik.

Afzetting

Een probleem bij stoomketels dat onderschat wordt is afzetting. Dit probleem kan leiden tot zeer grote rendementsverliezen. Het is van het uiterste belang om je stoomketel door een specialist te laten opvolgen die je correct informeert. Daarnaast is het aangeraden om je personeel te betrekken bij het monitoren van de dagelijkse parameters. Ook hier helpen we actief om mensen op te leiden en te informeren.

Daarnaast bieden we producten aan die gedurende decennia zo geperfectioneerd zijn dat  één product zowel zuurstofintrede en afzettingen kan voorkomen of ze langzaam kan verwijderen als corrosie kan beheersen.

De producten hebben uitstekende dispergeringseigenschappen, bevatten verschillende corrosie-inhibitoren, gaan de vorming van schuim tegen en complexeren hardheidsionen. In één stap kan je daarmee zowel het voedingswater, ketelwater als stoom- en condensaatcircuit behandelen.

Kalkafzetting

Effect kalkafzetting

Bij een opstapeling van kalkafzetting in een ketel daalt het rendement drastisch. Hoe meer kalkafzetting, des te meer energieverbruik. En als energie al 95% van de kosten van je ketel uitmaakt, dan zal die kost alleen maar stijgen.

Rendementsverlies bij kalkafzetting

Ontvang advies van onze experten

Neem contact op om meer informatie te ontvangen, zo kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing voor uw waterbehandelingen.

Onze producten voor lage druk

Minder dan 60 BAR

Aquatreat verpakking

Aquatreat 650

Aquatreat 650 is een geconcentreerd one-shot-product voor een totale behandeling van lage druk stoomketels die gevoed worden met zacht water. AQUATREAT 650 zorgt voor een corrosie- en afzettingsvrij voedingswater (ontgasser), ketelwater en (voedingsgeschikte) stoom/condensaatnet.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 690

Aquatreat 690 is een fosfaatvrij geconcentreerd one-shot-product voor een totale behandeling van lage druk stoomketels die gevoed worden met zacht water. AQUATREAT 690 zorgt voor een corrosie- en afzettingsvrij voedingswater (ontgasser), ketelwater en (voedingsgeschikte) stoom/condensaatnet.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 695

Aquatreat 695 is een geconcentreerd one-shot-product voor een totale behandeling van lage druk stoomketels die gevoed worden met RO- en demi-water. AQUATREAT 695 zorgt voor een corrosie- en afzettingsvrij voedingswater (ontgasser), ketelwater en (voedingsgeschikte) stoom/condensaatnet.

Onze producten voor hoge druk

Meer dan 60 BAR

Aquatreat verpakking

Aquatreat 720

Aquatreat 720 is een geconcentreerd one-shot-product voor een totale behandeling van hoge druk stoomketels. AQUATREAT 720 zorgt voor een corrosie- en afzettingsvrij voedingswater (ontgasser), ketelwater en stoom/condensaatnet.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 718

Aquatreat 718 is een geconcentreerd product voor de behandeling van (complexe) stoom/condensaatnetten.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 707

Aquatreat 707 wordt als zuurstofbinder ingezet bij hoge druk ketels indien de ontgasser onvoldoende betrouwbaar is. AQUATREAT 707 bevat een gekatalyseerde organische zuurstofbinder.
Scroll naar boven