Laboratoria

Ecological water treatment solutions since 1976

Watch Video

Video afspelen over Lab Aquatreat 2

Laboratorium Aquatreat Research Center

Ons analytisch labo helpt je met alle onderzoek naar de oorzaak van jouw waterbehandelingsproblemen. We doen een periodieke controle van je waterstalen en analyseren die op de parameters die voor jouw systeem nuttig zijn. Achteraf ontvang jij een correct rapport met eventuele aanbevelingen of aandachtspunten.

 

Aquatreat beschikt over een volledig uitgerust analyselab, waarbij ionenchromatografie en spectrofotometrie tot de standaard analysemethoden behoren. We voeren afzettingsanalyses uit om de aard van de vervuiling te bepalen en kunnen microbiologische testen uitvoeren voor meer inzicht in biologische groei- of contaminatie. Om jouw omgekeerde-osmoseproblemen aan te pakken, bieden we uitgebreide membraanautopsies en reinigingstesten aan.

Laboratorium productontwikkeling

Hier worden al onze nieuwe producten ontwikkeld. We testen nieuwe formules en monitoren de resultaten.

Hier onderzoeken we hoe we bestaande producten kunnen verbeteren en zoeken we naar beter werkende ingrediënten en efficiëntere behandelmethoden met maar één doel: het voor jou eenvoudiger, goedkoper en milieuvriendelijker maken om industrieel water probleemvrij te houden.

We ontwikkelen voor grote bedrijven regelmatig producten op maat, om een heel specifiek probleem op grote schaal te kunnen oplossen.

We hebben hiervoor een gloednieuw laboratorium ter beschikking om in de allerbeste omstandigheden samen te werken aan het schone water van morgen.

Lab Aquatreat 4

Onderzoek en ontwikkeling

Kwaliteits-controle

Controle van kwaliteits-parameters

Kwantificering van anionen en kationen

Lab Aquatreat 3

Onderzoekscentrum voor microbiologie

Biocides zijn nog steeds onderdeel van de standaardbehandeling van een koeltoren. Door gewenning gebeurt het dat ze na verloop van tijd minder goed werken. Bovendien kunnen biocides een vals gevoel van veiligheid geven, omdat ze vaak niet de onderliggende oorzaak van bacteriegroei aanpakken, zoals de groei van biofilm in moeilijk bereikbare plaatsen. Zo gebeurt het geregeld dat koeltorens waar één of meerdere biocides gedoseerd worden, toch getroffen worden door een uitbraak van legionella pneumophila.

Het begrijpen van de microbiologische werking van koeltorens is cruciaal voor een goede behandeling. Aquatreat behandelt koeltorens zonder biocides en net daarom willen we exact weten welke factoren een rol spelen in de ontwikkeling van biofilm en de groei van specifieke pathogene bacteriën zoals legionella pneumophila.

 

De samenhang tussen het totaal kiemgetal en de groei van pathogene bacteriën zijn onderzoeksonderwerpen, maar ook de verschillende factoren die kunnen bijdragen aan een gezond evenwicht.

Om legionella pneumophila en een te hoog kiemgetal te voorkomen, moet je de processen goed begrijpen en de oorzaken van verschillende problemen tegelijk aanpakken. Dit is basis van de multi-barrière techniek die we onder andere toepassen in ons ‘probiotic cooling water treatment program’.

Lab Aquatreat 4
Afzetting op membraan

Afzettingen, corrosie en microbiologie zijn de drie belangrijkste problemen in waterbehandeling en kan je niet los van elkaar zien. Zo zijn vervuilingen op membranen vaak van microbiologische aard. De aanpak hiervan gaat ook in dit geval vaak verder dan het selecteren van een geschikt biocide. En de redenen van de microbiologische verontreiniging aanpakken is vaak veel effectiever én milieuvriendelijker. Laat je hierbij assisteren door onze experten.

Ontvang advies van onze experten

Neem contact op om meer informatie te ontvangen, zo kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing voor al je waterbehandelingen.

Edit Template
Scroll naar boven