Energie

Ecological water treatment solutions since 1976

Watch Video

Dak met zonnepanelen

Ons doel van nuluitstoot is bijna bereikt

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk op het vlak van water maar ook qua energie. Onze gebouwen zijn afgekoppeld van het stroomnet, waardoor we op onszelf aangewezen zijn voor elektriciteitsvoorziening. Dit doen we door een combinatie van PV-panelen, lithium-ijzer-fosfaatbatterijen en een slim gebouwbeheerssysteem dat bepaalde processen kan inschakelen en afschakelen afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid elektriciteit.

Op elk moment hebben we een goed inzicht in de energiesituatie en afhankelijk daarvan worden de lift ingeschakeld, elektrische auto’s geladen, pompen of extra verwarming gestart.

Wanneer er een kleine energievoorraad is, bijvoorbeeld op donkere winterdagen met sneeuw, dan gaan we spaarzaam om met energie en zullen pompen uitgeschakeld worden, verlichting gedimd, boilers niet langer voorverwamd en heftrucks laden we op wanneer er weer voldoende energie is.

 

Onze koeling en verwarming gebeuren met een geothermische warmtepomp, waarbij de warmte in de winter en de koelte in de zomer uit de grond gehaald wordt. De slimme sturing van dit geheel en de planning hiervan maakt dat iedereen binnen het bedrijf bewust omgaat met energie en vlot kan anticiperen op situaties met veel of weinig beschikbaarheid van energie. De productontwikkelingslabs, de kantoren en de training room zijn gecertificeerd als passiefhuis, met driedubbel glas, ecologische isolatie en een volhouten structuur. De magazijnen en de productiehal zijn ook zeer laag-energetisch.

smart grid 1
Video afspelen over Dak met zonnepanelen
Scroll naar boven