Reverse osmosis

Ecological water treatment solutions since 1976

RO installatie

Reverse Osmosis

Reverse Osmosis of omgekeerde osmose is een veelgebruikte techniek om alle soorten water op te waarderen tot hoogkwaliteitswater met weinig zouten en mineralen.

Bij omgekeerde osmose worden alle deeltjes gefilterd tot op het niveau van ionen. Dit betekent dat bacteriën, virussen, macromolecules, ionen en zouten uit het water worden gefilterd.

Het opvolgen van deze installaties is vakwerk en het kan de performantie van je installatie gevoelig verhogen. Door een correcte monitoring en behandeling van het water kan je problemen en storingen voorkomen. Zo kan je het maximale rendement uit de installatie halen. Met ruim 20 jaar ervaring in de behandeling van omgekeerde-osmose-installaties, was Aquatreat één van de eerste bedrijven die zich hierin specialiseerde, en die ervaring gebruiken we om jou beter te adviseren en te assisteren.

P- en N- vrije producten

Met ruim 20 jaar ervaring in de behandeling van omgekeerde-osmose-installaties, was Aquatreat één van de eerste bedrijven die zich specialiseerde in deze toepassing. We beschikken over fosforvrije én stikstofvrije antiscalants die ook in heel grote installaties wereldwijd ingezet worden met veel succes.

Je kan rekenen op ons technisch advies, onze calculatieprogramma’s geven je op basis van de parameters van jouw installatie een gedetailleerd overzicht van de potentiële problemen, het meeste geschikte product en de aangeraden dosering. Je ontvangt een overzicht van de afzettingsdruk op de membranen vóór en na de behandeling.

 

Research proef Aquatreat

NSF Standard 60

Het NSF-label is een certificering die wordt toegekend aan producten die voldoen aan de strikte normen en eisen van de National Sanitation Foundation (NSF).

Een aantal van onze antiscalants en cleaners voor RO zijn NSF Standard 60 gecertifieerd. Dit wil zeggen dat ze gebruikt mogen worden voor de productie van drinkwater.

Het NSF Standard 60-label wordt toegekend na een grondige jaarlijkse evaluatie van het product en de productie-installaties. Het proces omvat onder meer laboratoriumtesten, inspecties van de productiefaciliteiten en beoordeling van de kwaliteitscontroleprocessen.

Voorkomen van afzettingen

Onze producten zijn ontworpen om verschillende soorten afzettingen te voorkomen in filtratie en omgekeerde-osmose-installaties. Kalkaanslag kan leiden tot verstopping en inefficiëntie, wat zorgt voor hogere kosten en meer onderhoud. Door het gebruik van onze producten verleng je de levensduur van membranen, met minder onderhoud en lagere kosten op lange termijn.

Onze producten zijn effectief in het voorkomen van allerhande afzettingen én microbiologische problemen. Onze klanten over de hele wereld verbeteren hiermee de prestaties van zowel kleine als grote membraanfiltratieinstallaties.

Afzetting op membraan
Membraan testen

Reinigers

Een zware belasting van membranen hoeft niet het einde te betekenen. Met onze unieke cleaners kan je zelfs moeilijke combinaties van verontreinigingen verwijderen, in sommige gevallen kan dat zelfs al in één stap.

Bovendien zijn al onze cleaners geschikt voor de productie van drinkwater. We voeren cleaningtesten uit om je zo goed mogelijk te adviseren over het type cleaner dat jij best gebruikt en over de meest aangewezen procedure voor je cleaning. Uiteraard gebeurt dit alles op maat van de installatie.

Membraanautopsieën

Om de oorzaak van problemen met membranen te identificeren voert Aquatreat ook membraanautopsieën uit. We analyseren wat de precieze oorzaak is van het probleem met het membraan. Daarna testen we welke cleaner het beste resultaat oplevert.

Na een grondige analyse van de oorzaak adviseren we jou de beste reiniger voor de membranen. Zo kunnen we de waterbehandeling van jouw R.O.-installatie op maat afstellen voor de meest efficiënte werking van je apparatuur.

Researcher

Ontvang advies van onze experten

Neem contact op om meer informatie te ontvangen, zo kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing voor je waterbehandelingen.

Anti-kalk producten

Reverse Osmosis

Aquatreat verpakking

Aquatreat 522

AQUATREAT 522 is een vloeibaar product, samengesteld uit verschillende polymeren en sequestreermiddelen. AQUATREAT 522 zal door zijn sterk dispergerend vermogen de vorming van afzettingen in membraanfiltratie eenheden tegengaan door zijn unieke samenstelling en steunend op een nieuwe polymeertechnologie. AQUATREAT 522 is NSF gecertificeerd.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 535

AQUATREAT 535 is een fosforvrij antiscalant voor omgekeerde osmose of nanofiltratie. Zijn unieke samenstelling en een nieuwe polymeertechnologie houden de vorming van anorganische en organische afzettingen tegen. AQUATREAT 535 is NSF-gecertificeerd.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 559

AQUATREAT 559 is een vloeibaar product samengesteld uit verschillende polymeren, sequestreermiddelen en een reductiemiddel om de aanwezige oxidatiemiddelen te neutraliseren. 1 mg/l AQUATREAT 559 is voldoende om 0,05 mg/l vrije chloor te neutraliseren. AQUATREAT 559 is NSF gecertificeerd.

Reinigingsproducten

Reverse Osmosis

Aquatreat verpakking

Aquatreat Neutracal

AQUATREAT Neutralcal is een vloeibaar product op basis van natriumhydroxide en is bijzonder geschikt is om organische vervuiling en biofilm te verwijderen van de oppervlakte van membranen.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 841

AQUATREAT 841 is een vloeibaar product samengesteld uit organische zuren en is bijzonder geschikt is om kalk- en ijzerafzettingen te verwijderen van de oppervlakte van membranen.
Aquatreat verpakking

Aquatreat 858

AQUATREAT 858 is een vloeibaar sterk alkalisch product dat door haar samenstelling bijzonder geschikt is om in slechts één stap zowel organische als anorganische afzettingen te verwijderen van de oppervlakte van membranen. AQUATREAT 858 is NSF gecertificeerd.
Scroll naar boven