Membraanautopsie

Ecological water treatment solutions since 1976

Membranen van omgekeerde osmose.

Membraanautopsie

Het gebruik van omgekeerde osmose is een goede en veelgebruikte technologie om via membranen water op te zuiveren tot een uitstekende kwaliteit. Echter raken deze membranen na verloop van tijd ook wel eens vervuild of beschadigd. Wanneer de membranen vervuild raken wordt de opbrengst dikwijls onvoldoende of vermindert de kwaliteit van het geproduceerde water. De kwaliteit van het geproduceerde water kan ook verminderen door beschadigingen die optreden bij verkeerde manipulaties of bij verkeerd gebruik van chemicaliën.

Vervuiling kan uit verschillende organische en anorganische componenten bestaan. Het kan dat er al veel deeltjes reeds in het aangevoerde water aanwezig waren en zich verzamelen in het membraan, of de vervuiling kan ontstaan tijdens het proces door de indikking in de membranen zelf.

Veel voorkomende vervuiling zijn organische componenten, metaaloxiden (ijzer en mangaan), biofilm, kalk-, silica- en gipsafzettingen. Welke vervuiling of beschadiging nu juist zorgt voor de verminderende prestaties is meestal niet gekend.

Om de juiste reden te achterhalen kan een membraanautopsie worden uitgevoerd waarbij het membraan wordt opengesneden voor inspectie. Er wordt gecontroleerd op visueel waarneembare schade, en schade van het membraan oppervlak kan worden getest via een kleurstof.
Indien er voldoende vervuiling aanwezig is wordt deze afgeschraapt en geanalyseerd in ons lab, zodoende de juiste samenstelling hiervan gekend is en de oorzaak kan worden aangepakt.
Als laatste stap worden er verschillende reinigingstesten uitgevoerd om zo de juiste reinigingsstrategie te bepalen.

Research testing

Ontvang advies van onze experten

Neem contact op om meer informatie te ontvangen, zo kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing voor al je waterbehandelingen.

Edit Template
Scroll naar boven