Innovaties

Ecological water treatment solutions since 1976

Research

Wij dagen de status quo uit, en zetten zo de maatstaf voor de waterbehandeling van de toekomst.

Aquatreat is sinds zijn ontstaan bezig met het uitdagen en verbeteren van de courant beschikbare waterbehandelingsmethoden.

 

In de jaren ’70 en ’80 boden we als eerste een alternatief voor de zeer schadelijke chromaatgebaseerde koelwaterbehandelingen.

We waren destijds ook de eerste op de markt die koelwater zonder zuurdosering, met vrije pH, aanbood als standaardoptie. Op die manier werden de gebruiksgevaren van bijvoorbeeld zwavelzuur vermeden, alsook de hogere corrosiedruk.

In de jaren ‘80 startte Aquatreat met de eerste testcases voor biocidevrije koelwaterbehandelingen. Vandaag wordt het ‘probiotic cooling water treatment program’ wereldwijd met veel succes toegepast in zowel kleine als grotere koeltorens.

Het succesproduct voor ketelwaterbehandelingen zijn all-in-one hoogperformante en geconcentreerde producten, die je kan verbrijgen in fosforvrije, stikstofvrije en aminevrije varianten. Ze hebben hun nut en efficiëntie bewezen in honderden stoomketels wereldwijd, waarbij voortaan één product het werk doet van verschillende stoffen voorheen. En dat product is efficiënter, veiliger en zuiniger.

Opening Pyramide Aquatreat

Onze innovaties

Zero program

Het ZERO program van Aquatreat is een koelwaterbehandeling voor recirculerende koeltorens ZONDER geforceerde spui. Deze manier van behandelen betekent een revolutie in de traditionele koelwaterbehandeling. Het ZERO bespaart je veel water, zowel voedings- als afvalwater. Je bespaart tot 60% voedingswater en je afvalwater wordt tot 100% gereduceerd.

Research

Probiotic program

Aquatreat biedt volledige koelwaterbehandelingen aan zonder biociden in het ‘probiotic cooling water treatment program’. Dankzij een multipele barrièretechniek, creëeren we omstandigheden waarin je koeltoren in optimale conditie is, en het risico op de groei van zowel biofilm als legionella pneumophila onder controle gehouden wordt.  Deze behandeling zonder biociden heeft zich al meerdere decennia bewezen in verschillende sectoren.

Research

Fosfaat en Stikstofvrij

De klassieke waterbehandeling maakt vaak gebruik van producten die fosfor (P) en stikstof (N) bevatten. Deze producten worden ingezet voor het voorkomen van kalk en beschermen tegen corrosie. 

De ontginning van fosfor en dus productie van fosforhoudende producten komt steeds meer onder druk te staan. Overmatige hoeveelheden stikstof en fosfor leiden tot verminderde biodiversiteit, verlies van habitat en watervervuiling.

Aquatreat beschikt over een ruim gamma aan N- en P- vrije producten voor een goede behandeling van ketelwater, koelwater en omgekeerde osmose.

Ketels3

Ketelwater

Een gamma van de hoogst geconcentreerde all-in-one producten op de markt, die een totaalwerking bieden om je te ontzorgen voor de behandeling van voedingswater, ketelwater en condensaat- of stoomleidingen.

In ontwikkeling

Bio-afbreekbare, voedingsgeschikte producten

Aquatreat ontwikkelde een gamma producten die fosfor- en stikstofvrij zijn en die ook volledig organisch, voedingsgeschikt en bovendien gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn. De laboratoriumfase is intussen afgerond en de producten worden uitgebreid getest in de praktijk, voor je ze kan aanschaffen. Dit zijn de kalkstabilisatoren en corrosieinhibitors van de toekomst.

Ze bieden een antwoord op de steeds strengere eisen inzake ingrediënten, kwaliteitseisen en lozingsnormen. Deze nieuwe producten bieden je in alle omstandigheden en zonder risico’s een antwoord op alle mogelijke uitdagingen in een veranderende wereld.

Glazen Aquatreat

Ontvang advies van onze experten

Neem contact op om meer informatie te ontvangen, zo kunnen we samen op zoek gaan naar een oplossing voor al je waterbehandelingen.

Edit Template

Meer lezen?

Koelwaterinstallatie

Koelwater

Meer info over de behandeling en werking van koelwater vind je terug op deze pagina.
Ketels4

Ketelwater

Meer info over de behandeling en werking van ketelwater vind je terug op deze pagina.
RO installatie

Omgekeerde osmose

Meer info over de behandeling en werking van omgekeerde osmose vind je terug op deze pagina.
Scroll naar boven