Probiotic Program

Ecological water treatment solutions since 1976

Watch Video

Video afspelen over Research

Het PROBIOTIC programma van AQUATREAT is een totaalbehandeling voor koelwaters zonder biociden. De behandeling voorkomt zowel corrosie, afzettingen als microbiologie en dit zonder de aanwezigheid van biocides of schadelijke producten. Het unieke product dat we hiervoor inzetten creëert een synergie tussen zijn verschillende componenten en zorgt voor een totale behandeling voor zowel gesloten, open als doorstroomsystemen. Verder neemt de voorgeschreven behandeling verschillende voorwaarden weg voor de groei van de legionella bacterie door een multi-barrièretechniek: door een goede controle en opvolging van het koelwater, de natuurlijke pH zonder zuurdosering, het voorkomen van biofilm en een natuurlijk bacterieel evenwicht in uw koelwater. We passen deze behandeling reeds 40 jaar toe waarbij we Belgische referenties kunnen voorleggen in alle belangrijke sectoren.

Eenvoudig

Systematische dosering van slechts één product, wat zorgt voor een grote performantie en betrouwbaarheid. De dosering kan worden aangestuurd via een waterpulsteller of kan eenvoudig worden gecontroleerd en gedoseerd via een online meting.

Veilig

Het is niet noodzakelijk om zuur te doseren voor een pH-verlaging , dit maakt het eenvoudiger in gebruik en stockage en er zijn geen risico’s voor milieu, het systeem of de operatoren.

Duurzaam

Biofilmvorming en legionella kan je onder controle houden zonder het doseren van schadelijke en toxische biociden.

Key-componenten in de producten voor PROBIOTIC-behandeling zijn biodispersanten en surfactanten, die het wandoppervlak van het systeem vrijhouden van afzettingen en biofilm. Zonder biofilm krijgt de legionellabacterie ook minder kans om te groeien en zich te ontwikkelen. 

Het totale kiemgetal stabiliseert op natuurlijke wijze tot waarden van maximaal 10.000 – 20.000 KVE/ml, wat normaal is voor koelwater. De verkregen watersamenstelling en de specifieke corrosie-inhibitoren zorgen voor een bijzonder lage corrosiesnelheid, zonder agressieve componenten zoals zuur en chloor.

 
Koelwaterinstallatie
Scroll naar boven